måndag 23 juli 2012

Rågrussinbullar

En regnig semestermåndag... De nybakade frukostbullarna livade upp morgonen, goda som de är! Lättbakade och fantastiskt saftiga och goda! Receptet har jag hittat i en av Leila Lindholms bakböcker.



Recept Rågrussinbullar

ca 12 st

35 gram smör
3 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 gram jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt

Smält smöret och tillsätt mölk, sirap, salt och brödkrydda. Värm till ca 37 grader. Smulan ner jästen i en bunke och lös upp den med lite degvätska. Tillsätt resten av degvätskan, rör ner russinen och rågsikten. Rör till en smidig deg och låt sedan jäsa i ca 30 minuter.

Dela degen i 12 bullar, doppa dem i rågsikt och jäs i ytterligare ca 30 minuter.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter i 225 graders värme.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar