lördag 18 augusti 2012

Morotskaka

Idag ska jag träffa en go vän och fika! Jag tar med mig en morotskaka de luxe... Det här är, utan tvekan, den godaste morotskakan ever! Full med smaskigheter, saftig och supersmarrig och jag kan lova att när du har smakat en bit av den här så är alla andra morotskakor endast bleka kopior! Fick receptet av en kollega i höstas och har bara väntat på lämpligt tillfälle att baka den och vad passar inte bättre än en dag som denna...


Kakan innehåller färskriven muskotnöt. Bara en av
anledningarna till den goda smaken...


Morotskaka

2,5 dl olja (inte olivolja)
3,5 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,5 tsk färskriven muskot
1 tsk kanel
0,5-1 dl mycket grovt hackade valnötter

Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget.
Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Tillsätt valnötterna sist.
Grädda kakan i smord form ca 24 cm i diameter i 200 grader i ca 30-35 minuter.

När kakan är gräddad och har svalnat vispas frostingen ihop med elvisp:
50 gram rumstempererat smör
200 gram philadelphiaost
2 msk vanillinsocker
ca 8 dl florsocker
1 tsk citronsaft

Bred frostingen över kakan och låt den stå svalt en stund så att frostingen stelnar innan den serveras.

Lycka till!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar